Svakog predzadnjeg vikenda u kolovozu možete nas posjetiti u Robinovoj jazbini, krčmi Robin marketa, u sklopu Renesansnog festivala na koprivničkim gradskim bedemima i osvježiti se uz ledeni PAN, gemišt te super fina jela koje je osmislio i u djelo proveo križevački chef Mišel Doskočil.
Robinov prut, Robinova zežmikana gujda, Robinov punjeni pinklec, Robinovi oblizeki i Robinova kralevska žabica, uz Robin križevačke štrukle su nešto što većinu posjetitelja festivala ne ostavlja ravnodušnim. Sva peciva u kojima se serviraju jela su dakako oplemenjena koprivom.
Osim uživanja na predivnom platou, balama sijena i masivnim drvenim klupama u Robinovoj jazbini, preporučujemo vam da se fotkate s Robin Hood-om koji će vam uz fotku dati priliku za izvlačenja novčića koje je uzeo od bogatih vlastelina, a za sve “novčiće s greškom” častimo vas s besplatnom klopom i pićem u Robinovoj jazbini.
Najbolja manifestacija Hrvatske, Renesansni festival sljubljivanje je kasno srednjovjekovnih povijesnih fakata i originalnosti Koprivnice, Podravine i Hrvatske s baštinskim vrijednostima zapadnoeuropskog kulturnog civilizacijskog kruga, koje se manifestiraju kroz brojne nastupajuće viteške, obrtničke i muzičke skupine iz gotovo deset europskih zemalja organizira, a od 2006. godine organizira ga Turistička zajednica grada Koprivnice.
Je li netko rekao živili?